Η Θήβα τίμησε με λαμπρότητα και συγκίνηση την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Έπειτα από δύο χρόνια χωρίς εκδηλώσεις εξαιτίας των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας, η Θήβα γιόρτασε χθες με λαμπρότητα την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις και η μαθητική παρέλαση πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου τελέσθηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, κ. Γεωργίου και παρουσία σεβαστών πατέρων. Μετά το τέλος της δοξολογίας, η εκπαιδευτικός Α/θμιας Εκπ/σης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, κ. Μαρία Κουτράκη, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου και κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους, εκπροσώπους της πολιτείας, των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και συλλόγων.

Συγκεκριμένα, τίμησαν με την παρουσία τους και κατέθεσαν στεφάνι:

Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Αθανάσιος Κυριαζής, ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, οι βουλευτές Βοιωτίας, κ. Γιώτα Πούλου και κ. Γιώργος Μουλκιώτης, ο διοικητής Ανωτέρας Φρουράς Θήβας και διοικητής του ΚΕΠΒ Θήβας, ταξίαρχος κ. Παναγιώτης Ζήσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, ταξίαρχος κ. Νίκος Τρικαλίτης, η Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας, αντιπύραρχος κ. Σταυρούλα Μαλλίρη, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας, κ. Σωτηρία Μαυράκη Μανάρα, ο διοικητής των νοσοκομείων Θήβας και Λιβαδειάς, κ. Αθανάσιος Τσαντήλας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και σχολείων. Εκ μέρους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στεφάνι κατέθεσε το 7ο Δημοτικό Σχολείο και της Δευτεροβάθμιας το 2ο Λύκειο και το 1ο Γυμνάσιο.

Αμέσως μετά ακολούθησε η παρέλαση μαθητών από σχολεία της Θήβας, συλλόγους και τμήματα της Αεροπορίας και του Στρατού.

Η παρέλαση και οι εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της ΔΗΚΕΘ, χαρίζοντας μελωδικούς ήχους πατριωτικών εμβατηρίων και τραγουδιών.

«Γιορτάζουμε την Επέτειο του Όχι, την αντίσταση του ελληνικού λαού στην ιταμή επίθεση του φασισμού τον Οκτώβριο του 1940. Μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα αντιστάθηκε σθεναρά στον φασισμό και στον ναζισμό στη συνέχεια και δικαίως κέρδισε τον θαυμασμό όλου του κόσμου. Εμείς σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε τις παρακαταθήκες της θυσίας των προγόνων μας και να αντιληφθούμε όλοι ότι με εθνική ενότητα, ομοψυχία και πίστη στα ιδανικά μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση και απειλή, από όπου κι αν προέρχεται. Χρόνια πολλά σε όλη την Ελλάδα, χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες», τόνισε στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου.

Σχετικά